Paulina och hennes älskade butik

Blogg Göteborg Haga Haga Galanteri Haganygata Paulina Sommarbutiken Webbshop

Hej alla sköna bönor!!

Skall här i lilla bloggen och enligt konstens alla regler försöka mej på att beskriva för er vad tanken bakom min butik är, vad den betyder i mitt liv, vem jag Paulina är, samt ge er lite inspiration och tips på produkter ni kan finna i den fysiska butiken på Haganygata 20 eller i Sommarbutiken Läjet men också här i webbshoppen.

 

Vi kan väl börja med mig, vem är jag? Och varför öppnade jag butik? Tänker jag skriver av mej lite här nu när jag ändå får lov.

Jag är Paulina, född i tvillingarnas tecken och i år 2022 46år, bor i Haga Göteborg. Har varit egen företagare i nästan hela mitt vuxna liv, i väldigt många år var det restaurangnäringen jag ägnade mig åt, fick uppleva och starta upp några spännande krogprojekt. Har även jobbat som festarrangör, som nog är mångas dröm och ja det var ett hårt men mycket roligt jobb. Erfarenheten av min gamla restaurangkarriär använder jag mig av varje dag. Men jag längtade liksom alltid till att jobba med mode, kanske är det för att jag är född i Borås, Sveriges textil stad nummer 1. När jag som ung flyttade från Borås till Kode utanför Kungälv tyckte nog det flesta där att jag var lite annorlunda i mina rosa gummistövlar med liten klack eller i min fräcka jacka från Barcelona med något som såg ut som cykeldäcksslangar på ärmarna, eller en väldigt fin mysdress med texten Playboy, med en söt kanin också den inköpt på min och mammas bussresa till Barcelona, engelska var jag lite haj på men hade inte koll på det där med Playboy men det bjöd jag på :) Tror nog Kode saknar mig lite...  

Så när jag väl öppnade min accessoarbutik, som det först var, så hittade jag liksom hem och jag var ju hemma, hemma i Haga. För Haga är verkligen det bästa med Göteborg, brukar alltid säga att det är som att bo i en by mitt i staden. Min första butik låg på Skolgatan 11, jag målade, la in massivt trägolv och renoverade upp denna pärla med alla pengar jag hade, så fin och mysig lokal det, blev, här njöt jag i ca 2 år sålde smycken, accessoarer och utökade efter hand även med kläder, men jag låg ju inte på huvudgatan och längtade liksom upp till Haganygata, Hagas paradgata. Fick en chans 2016 på en lokal och flytten på ca 50m gick av stapeln, det är i denna lokal på Haganygata 20 som nu butiken har sitt liv och Ja livet leker.  Just nu stundar sommaren och då pendlar jag mellan mina favoritplatser Haga och Läjet (Träslövsläge Varberg)  i Läjet har jag sedan förra året en riktigt trevlig liten sommarbutik som ligger mitt i fiskehamnen, här kollar jag ut över havet och tar hand om shoppingsugna semesterfirare. Själv är jag kass på ledighet det passar liksom inte mej, jag älskar att träffa er, tjöta och ha det gott. Så hoppas ni hälsar på i Haga eller i Läjet.

Vi hörs snart igen / Paulina